torsdag 13. juni 2013

Falafel

falafel oppskrift

 
Ingredienser til fire porsjoner: 
  • 2 desiliter tørka kikerter
  • 1 sjalottløk
  • 1 halv kinesisk hvitløk
  • Noen kvaster persille
  • Noen kvaster koriander
  • 0,5 rød chili
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje bakepulver
  • 4-5 spiseskjeer hvetemel
  • Olje til steking

Fremgangsmåte: 
Bløtlegg kikertene over natten, eller i minst åtte timer. Sil av vannet og ha kikertene over i en kjøkkenmaskin. Skrell løk og hvitløk og ha i sammen med kikertene. La maskinen gå på middels hastighet en liten stund. Kikertene skal ikke finmales. Tilsett persille, koriander, chili, salt, spisskummen, og bakepulver og kjør videre. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte massen ned fra kantene med en slikkepott.
Tilsett én og én spiseskje mel. Når massen former en ball inne i kjøkkenmaskinen har du hatt i nok. Overfør ballen til en bolle som du dekker til med plastfolie og setter kaldt i minst  2 timer.

slik lager du falafel

Før steking former du boller av ønsket størrelse med hendene. Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek falaflene. Dytt de litt ned med en gaffel slik at de blir cirka én centimeter tykke.

Stek på begge sider og server varme, gjerne sammen med en god dressing og masse salat. Hummus er også godt til falafel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar