fredag 7. februar 2014

Torsk med spinatbygg

Ingredienser

4x150 g lettsaltet torskefilet
3 dl byggryn til bløtlegging
200 g spinat
2 hakkede løk
4 fedd hakket hvitløk
1 ss smør til steking
3-4 ss soyasaus

eggesmør
4 ss smeltet smør
1 hakket fedd hvitløk
1 hakket kokt egg

Fremgangsmåte

Bløtlegg byggryn i kaldt vann over natten. Slå av skyllevannet og skyll byggen i et dørslag. Kokes i 15-20 minutter.

Trekk torskefileten i vann på middels varme i 15 minutter. De skal ikke koke.

Hakk løk og hvitløk og stek i smøre på middels varm panne i 1-2 minutter. Vask spinatbladene og ha dem i stekepannen. Etter 2-3 minutter i pannen har spinatbladene falt sammen. Rør inn ønsket mengde kokte byggryn og soyasaus.

Eggesmør: Lag eggesmør ved å blande hakket, hardkokt egg og hakket hvitløk i smeltet smør. Smaker godt til alle typer fisk.

Server spinatbygg på en seng av torsk - eller omvendt. Ha en skje eggesmør over fisker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar