Ingredienser:
50 g smør, evt 2 ss olje
4 dl lunkent vann/skummet melk
37 C
1 egg (halvparten til pensling)
50 g gjær
1 ts salt
½ ts
sukker
1 liter hvetemel/finbakstmel
2 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Smelt smør og
tilsett vann/melk. Varm til 37 grader, og rør ut gjæren. Tilsett resten av
ingrediensene, kna deigen smidig og la heve ca 40 minutter. Del deigen i to og
kjevle dem ut til avlange leiver. Pensle med olje og bre saus utover. Legg
skinke og ost på og strø krydder over. Rull sammen fra langsiden, skjær i skiver
og legg på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Pensle med egg, stek på
nederste rille ved 225 grader i 12-14 minutter.
Fyll:
Saus av en boks
hermetiske tomater, litt olje, en finhakket liten løk/ 1/2 stor, et fedd
hvitløk, oregano, basilikum, salt, sukker og pepper.
Stek løk og hvitløk
blank i olje, ha i resten og kok inn til tykk saus, smak. Du kan ha i kjøttdeig,
skinke, salami, pepperoni, kyllingbiter, revet ost, fetaost, mais osv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar