
Ingredienser (4 porsjoner)
75 g smør
2 fedd finhakkethvitløk
6 ss hvetemel
1 l melk
2 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 pose (450 g) frossen spinat
salt og pepper
Smelt møret på middels varme og la den hakkede hvitløken putre litt forsiktig i smøret, uten å bli brun. Rør inn melet. Spe med melk, litt av gangen og rør godt. Nå har du en tynn hvit saus. Tilsett buljong oppløst i 2 dl vann.
Legg spinatputene i til slutt og la dem tine i suppen. Tilsett flere spinatputer hvis du vil, det gjør suppen kraftigere på smak og tykkere i konsistens. Varm suppen til kokepunktet, men ikke over. Smak til med salt og pepper.
Serveres med brød eller flatbrød. Stekt laks, rømme og hardkokte egg skaper en fin variasjon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar