lørdag 3. august 2013

Curry med blomkål

Curry er en klassisk rett fra det asiatiske kjøkken.
 
Fremgangsmåte
Varm opp olje i en gryte og ha i hakket løk, tomatpuré, gurkemeie, spisskummen, chili, sitrongress og garam masala. La det surre et minutts tid.
 
Tilsett vann og kokosmelk og rør godt. La dette blande seg og bli varmt før du har i linser og limeblader. Husk å skylle linsene godt.
 
La det småkoke mens du kutter cherrytomater i to og deler opp blomkål. Ha det i gryten og la det koke i ca. 25 minutter.
 
Like før servering tilsetter du erter og smaker til med salt, pepper og limesaft.
Server med ris, nanbrød og frisk koriander på toppen.

Ingredienser
1 løk
2 ss tomatpuré
2 ts garam masala
2 ts gurkemeie
2 ts spisskummen
½ ts finhakket, fersk chili
1 ts knuste limeblader
½ blomkål
10 cherrytomater
4 dl kokosmelk
3 dl vann
1 dl røde linser
2 dl erter
limesaft
fersk koriander

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar