lørdag 3. august 2013

Parmigiani

Denne retten kommer opprinnelig fra Italia, men finnes i mange variasjoner verden over.
 
Fremgangsmåte
Hakk opp løk og hvitløk og stek det i en kjele med litt olje og oregano. La det bli mykt og gyllent før du tilsetter tomat. La det småkoke mens du skjærer aubergine i 0,5 cm skiver. Stekes på begge sider i litt olje en stekepanne til de er brune. Legg auberginen på et kjøkkenpapir så litt av oljen trekker ut. Ta hakket basilikum i tomatsausen og smak til med salt. Ha lagvis tomatsaus, et dryss parmesan, aubergine og mozzarella i en ildfast form. Avslutt med et dryss parmesan og strøbrød.
Stekes midt i ovnen på 190°C i 30 minutter.    

Ingredienser
1½ aubergine
1½ løk
900 g hakkede tomater
2 fedd hvitløk
2 mozzarella
1 dl revet parmesan
2 ts oregano
2 ss frisk, hakket basilikum
2 ss strøbrød (griljermel)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar