lørdag 3. august 2013

Indisk korma

Korma er en klassisk indisk rett som serveres med naanbrød og ris.
 
Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk og den gule løken og bland det med revet ingefær, olje og krydderet. Alternativt kan du kjøre det i en foodprosessor. Kutt opp kyllingen i terninger, ha det i en bolle og vend inn blandingen. La den stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.
 
Kutt rødløk i båte, sopp i skiver og stek på middels varme i en stekepanne til det er gyllent. Tilsett brokkolitopper og la det surre i et par minutter. Smak til med litt salt.  Hell det over i en bolle.
Når kyllingen har stått lenge nok steker du den i pannen på middels varme i 3-4 min sammen med hakket vårløk.  Så tilsetter du hakkede tomater og yoghurt. Rør inn kun to skjeer yoghurt av gangen. Til slutt vender du inn de stekte grønnsakene og la det stå på svak varme i 5-7 minutter.

Yoghurten kan gjerne byttes ut med 1 dl kokosmelk. Kylingen kan byttes ut med tofu for å få en vegetarisk rett.
 
Server med ris og naanbrød

Ingredienser
250 g kylling
½ brokkoli
1 stor løk
½ rødløk
3-4 store champignon
1 vårløk
2 dl yoghurt naturell
1 dl hakkede tomater
2 ss olje
3 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts malt kardemomme
½ ts cayennepepper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar