tirsdag 28. januar 2014

Spinatsnurrer

Ingredienser

Deig:
20 g fersk gjær
ca. 5-7 dl speltmel
3 dl lunkent vann
salt

Fyll:
frossen spinat
1 løk
7-10 oliven
soltørket tomat
1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en bolle og ha over lunkent vann. Rør rundt til gjæren er løst opp og tilsett litt salt. Ha i litt og litt mel og rør det inn slik at du hele tiden har kontroll på konsistensen. Her kan du variere litt med de meltyper du har og liker, og bruk gjerne litt sammalt mel – så blir den litt grovere. Det varierer fra meltype til meltype og fra pakke til pakke hvor mye væske som trengs, men deigen skal være ganske våt – da hever den best. Du skal fortsatt kunne røre i deigen med en sleiv,  den skal ikke slippe kantene eller kunne eltes med hendene.  Ha over plast eller et lokk og la den heve en times tid, evt. i kjøleskapet over natten.
Lag så fyllet. hakk opp løken og stek den i en panne. Tilsett spinat og hvitløk – hakket eller revet.  Krydre med salt og pepper. Hakk opp oliven og soltørket tomat og sett frem ønsket mengde fetaost.
Når deigen er ferdig hevet, kjevle den utover et melet underlag ca. ½cm tykk. Prøv å få et avlangt rektangel. Smør spinatblandingen utover og strø over oliven, soltørket tomat og fetaost.
Rull nå sammen deigen fra langsiden slik at du får en lang pølse. Det kan være greit å ha en bakeskrape om deigen har festet seg litt til underlaget. Skjær den opp i ca. 4-5 cm tykke skiver og legg disse til etterheving (ca. 30 min.) på et stekebrett med bakepapir.
Stekes i ovnen på 200°C i 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar