søndag 4. november 2012

Foccacia

 

Ingredienser:

- 0,5 pakke gjær (25 g)

- 3 dl lunket vann

- 1 ts sukker

- 0,5 ts salt

- 3 ss olivenolje

- 7 dl hvetemel


Fyll:

- 2 ss olivenolje

- 1 ts grovt salt

- 1 ts tørket rosmarin
 
Alternativt fyll kan være oliven, tomater og fetaost, eller pesto og pinjekjerner.


Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett litt av det lunkne vannet og rør ut gjæren.

Tilsett resten av vannet, sukker, salt og nesten all olivenolje. La det være igjen ca 0,5 ss olje. Tilsett hvetemel og elt deigen jevn og smidig. Tilsett resten av olivenoljen mot slutten av eltingen. Det gjør at deigen ikke klisser mot hendene og bakebollen selv om deigen er litt løs.
 
La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den ferdighevende deigen, og legg den på bakepapir på en bakeplate. Trykk deigen ut til en sirkel, ca 30 cm i diameter, eller del deigen i fire og lag små brød, ca 15 cm i diameter.
 
La deigen heve i minst 15 minutter, til den blir luftig og fin. Bruk fingrene til å lage ”smilehull” i deigen, og fordel olje over. Stryk oljen jevnt utover med lett hånd. Dryss på salt og rosmarin. Stek brødet på 220 grader midt i ovnen i 20 minutter til det er lysebrunt. Avkjøl på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar