- 2,5 dl sukker
- 5 dl vann
- 6-9 økologiske sitroner
- Sitronskiver til pynt
Varm opp sukker og vann forsiktig opp under opprøring til sukkeret har løst seg opp. Kok opp og la det koke uten omrøring i 10 minutter slik at det blir en tykk lake. Følg med på det at det ikke svir deg.
Skjær skallet av fire sitroner i tynne strimler med en potetskreller. Trekk laken av varmen, og tilsett sitronskallet. La det stå i minst en time, slik at laken blir helt kald.
Press saften av sitronen, og sil den ned i et målebeger. Du trenger ca 5 dl. Når laken er kald siler du laken ned i en bolle. Tilsett sitronsaften, og rør godt.
Dersom du bruker en iskremmaskin, kjører du blandingen i maskinen slik bruksanvisningen angir. Hvis du lager iskremen på manuell måte, fryser du blandingen i en plastboks i 1-2 timer, til den begynner å stivne rundt kantene. Hvelv den så over i en bolle, og rør med en gaffel eller pisk med en kjøkkenmaskin til blandingen er glass. Ha alt tilbake i plastboksen, og frys isen i minst 2-3 timer. Dekk plastboksen med lokk hvis iskremen ikke skal spises så snart den er blitt fast.
Server isen pyntet med tynne sitronsskiver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar