(4-6 porsjoner)
- 2-3 sitroner (6 ss saft)
- 6 dl yoghurt naturell, avrent i et kaffefilter
- 2 dl kremfløte
- 1,5 dl sukker
- Tynne sitronskallstrimler til pynt
Press saften av sitronene, du trenger 6 ss totalt. Bland saften med den avrente yoghurten, fløte og sukker, og rør godt sammen.
Dersom du bruker en iskremmaskin, kjører du blandingen i maskinen slik bruksanvisningen angir. Hvis du lager iskremen på manuell måte, fryser du blandingen i en plastboks i 1-2 timer, til den begynner å stivne rundt kantene. Hvelv den så over i en bolle, og rør med en gaffel eller pisk med en kjøkkenmaskin til blandingen er glass. Ha alt tilbake i plastboksen, og frys isen i minst 2-3 timer. Dekk plastboksen med lokk hvis iskremen ikke skal spises så snart den er blitt fast.
Server isen pyntet med tynne sitronskallstrimler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar