(4-5 personer)
Suffléen serveres direkte fra ovnen med en grønn salat og loff til. Suffléer har en tendens til å synke sammen noe når de tas ut av ovnen, så husk at suffléregel nummer en er at gjestene skal vente på maten, aldri det motsatte.
- 3 ss Tine meierismør
- 4 ss hvetemel
- 3 dl melk
- 5 egg
- 300 g hvitost (hvilken tåler ML?)
- 1 ts salt
Smelt smør i en kjele. Rør inn melet. Spe med melken under omrøring, litt etter litt. Du skal få en tykk hvit saus. Riv osten. Skill eggene og pisk hvitene til stivt skum. Bland eggplommer, ost og salt godt sammen. Rør det ned i sausen. Vend hviteskummet inn med lett hånd, ca 1/3 om gangen. Smør en ildfastform. Stekes i ca 1 time ved 175C, midt i ovnen (?). Serveres med grønn salat og loff.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar