søndag 4. november 2012

Scones

Ingredienser (8 stk)
 
1,5 dl sammalt hvete

2,5 dl hvetemel

2 ss sukker

1 ss bakepulver

2 dl skummet kulturmelk, lettmelk eller vann

2 ss smeltet Tine meierismør eller olje

4 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)

Fremgangsmåte
Bland sammen mel, sukker, bakepulver og eventuelt solsikkekjerner. Tilsett melk/vann og smør/olje og bland sammen til en jevn deig. Deigen skal ikke arbeides så mye at den blir seig.

Ta deigen ut av bollen og del den i to. Form to runde leiver, ca 2 cm tykke, rett på en bakeplate med bakepapir. Dypp en kniv i mel og lag et dypt kryss i hver leiv slik at det er enkelt å bryte dem fra hverandre når de er ferdig stekt.
 
Stek på 250 grader midt i ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne. Avkjøl på rist og bryt dem fra hverandre.
 
Scones smaker best helt nybakt. For alternative varianter kan man tilsette for eksempel hvitløk og urter for å få et brød som passer til supper og gryteretter, eller tørket frukt for å servere til te.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar