Ingredienser (8 stk)
1,5 dl sammalt hvete
2,5 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ss bakepulver
2 dl skummet kulturmelk, lettmelk eller vann
2 ss smeltet Tine meierismør eller olje
4 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Bland sammen mel, sukker, bakepulver og eventuelt solsikkekjerner. Tilsett melk/vann og smør/olje og bland sammen til en jevn deig. Deigen skal ikke arbeides så mye at den blir seig.
Ta deigen ut av bollen og del den i to. Form to runde leiver, ca 2 cm tykke, rett på en bakeplate med bakepapir. Dypp en kniv i mel og lag et dypt kryss i hver leiv slik at det er enkelt å bryte dem fra hverandre når de er ferdig stekt.
Stek på 250 grader midt i ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne. Avkjøl på rist og bryt dem fra hverandre.
Scones smaker best helt nybakt. For alternative varianter kan man tilsette for eksempel hvitløk og urter for å få et brød som passer til supper og gryteretter, eller tørket frukt for å servere til te.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar