Denne bloggen er min egen lille kokebok. Her samler jeg oppskrifter jeg liker, slik at jeg finner de igjen. Det gjør det enklere å skrive ukemeny og handleliste.
onsdag 3. april 2013
Grønnsakswok med peppersaus
Ingredienser (2 personer)
Marinade:
0,75 dl soyasaus
1 liten ss Maizena maisstivelse
1 ts hel sort pepper, knust i morter
1 krm rød sichuanpepper, knust i morter
Grønnsaker:
1 stor aubergine, kuttet i tykke staver
1 grønn paprika, i strimler
1/2 gul løk, i båter
Ellers trenger du:
3 store fedd hvitløk, finhakket
2 ts finhakket rød chili
2 ss finhakket fersk ingefær
1 ts buljongpulver utrørt i 1/2 dl vann
Fremgangsmåte
Start med å blande sammen marinaden. Vend auberginestavene i marinaden og la det stå og godgjøre seg mens du gjør klar resten.
Kutt opp paprika og løk. Finhakk hvitløk, chili og ingefær.
Ha aubergine med marinade pluss litt olje i en stor stekepanne/wok og stek på litt over middels varme til auberginen er myk og gyllen (ca 5 min). Sett til side.
Rørestek hvitløk, chili og ingefær i litt olje i panna. Stek paprika og løk raskt i dette, til løken er såvidt myk. Paprikaen skal beholde sprøheten.
Tilsett auberginene og buljongen, bland og stek det hele kjapt.
Server med ris.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar