onsdag 3. april 2013

Grønnsakswok med peppersaus


Ingredienser (2 personer)

Marinade:
0,75 dl soyasaus
1 liten ss Maizena maisstivelse
1 ts hel sort pepper, knust i morter
1 krm rød sichuanpepper, knust i morter

Grønnsaker:
1 stor aubergine, kuttet i tykke staver
1 grønn paprika, i strimler
1/2 gul løk, i båter

Ellers trenger du:
3 store fedd hvitløk, finhakket
2 ts finhakket rød chili
2 ss finhakket fersk ingefær
1 ts buljongpulver utrørt i 1/2 dl vann

Fremgangsmåte
Start med å blande sammen marinaden. Vend auberginestavene i marinaden og la det stå og godgjøre seg mens du gjør klar resten.

Kutt opp paprika og løk. Finhakk hvitløk, chili og ingefær.

Ha aubergine med marinade pluss litt olje i en stor stekepanne/wok og stek på litt over middels varme til auberginen er myk og gyllen (ca 5 min). Sett til side.

Rørestek hvitløk, chili og ingefær i litt olje i panna. Stek paprika og løk raskt i dette, til løken er såvidt myk. Paprikaen skal beholde sprøheten.

Tilsett auberginene og buljongen, bland og stek det hele kjapt.

Server med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar