mandag 1. april 2013

Chana masala

 
Ingredienser til 4-6 personer:


  • 2 bokser kikerter
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 stor løk
  • 3 fedd hvitløk, raspet
  • 1 ss fersk ingefær, raspet (hvitløk og ingefær kan byttes ut med en hvitløk- og ingefærpaste)
  • 1 ss spisskummenfrø (kan byttes ut med malt spisskummen)
  • 1 ss garam masala-pulver
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • Liten fløteskvett

Fremgangsmåte:

Ha litt olje i en dyp stekepanne og varm den opp. Ha i spisskummenfrø (eller pulver) og la det steke litt. Ikke la det blir brent. Tilsett løken og la den steke til den er litt myk. Tilsett resten av ingrediensene og la retten småkoke så lenge du har lyst, minst 15 minutter men gjerne en halvtime. Tilsett litt vann om det trengs. Noen liker å mose litt av kikertene i pannen før servering, da blir den litt jevnet.

Smak eventuelt til med mer krydder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar