Ingredienser
2 pk røde kidney bønner (salatbønner)
½ ++ boks med hermetiske tomater (hakkede)
½ (liten) rød løk
1-2 fedd hvitløk
Olje
½-1 ss tomatpure
2 – 3 ts spisskummen
2 ts paprika
½ ts chilipulver
Litt sort pepper
Sitron
Dette blir rikelig til 8 grove tacolefser (liten størrelse).
Fremgangsmåte
Finhakk løk og hvitløk og stek dem i litt olje til løken er litt gyllen. Skyll bønnene godt og ha dem i gryta. Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré og krydder. Prøv deg fram med mengde krydder – start med litt, smak og se om du vil ha i mer. Kok på middels varme, og mos bønnene med tresleiv eller stavmikser til du har den konsistensen du ønsker. Noen liker å ha mye hele bønner i, mens andre vil at den skal være helt moset. Etter noen minutter presser du i saften fra en halv sitron. Smak og tilsett eventuelt mer sitron eller krydder. Prøv å bruke så lite salt som mulig, helst ingenting. Smak først til med litt mer pepper og/eller sitron.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar