tirsdag 28. januar 2014

Torsk i form

Ingredienser

  • 400 gram torskefilet 
  • salt
  • sitron

Tomatsaus

  • 1 stk løk 
  • 3 fedd hvitløk 
  • 1 stk paprika, rød 
  • 1 squash
  • 0,5 - 1 stk chili, rød
  • 3 ss olje 
  • 1 boks hermetiske tomater, grovhakkete 
  • 1 lite glass svart oliven
  • 1 basilikumplante
  • Skjær opp løk og hvitløk (i tynne skiver). 
  • Paprika og squash skjæres i biter/terninger
  • Chilien finhakkes. Hvis du vil ha retten sterkere tar du med mer av chilifrøene. Hvis du vil at den skal være mildere bruker du lite chili og unngår frøene. 
  • Klipp av bladene på basilikum-planten. (Det er helt greit å ta med litt av stilkene også)
  • Surr løk og hvitløk i olje til løken er blank. 
  • Tilsett hermetiske tomater og paprika, squash, basilikum, oliven og chili. La alt koke sammen i 2-3 minutter. 
  • Hell sausen over i en ildfast form.
  • Salt fisken, og legg stykkene i sausen. Press litt sitron over. 
  • Dekk med folie og sett formen midt i ovnen. Stekes på 200 grader i 15 min +. (Steketid varierer med filetenes tykkelse – sjekk underveis.) 
En god salat ved siden av
 

Ingredienser

  • 100 gram fersk spinat 
  • 1/2 rød lollo
  • 1 hjertesalat
  • 1 agurk
  • 1 fersk rødbete
  • 1-2 never solsikkekjerner
  • ½ pk alfaspirer

Dressingen

  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 2 ts dijon sennep
  • 1 ss honning 
  • 2 ss rødvinseddik
  • ½ ss balsamico eddik
  • 1 basilikumplante
  • ½ ts kvernet pepper
  • litt salt
  • 0,6 dl olivenolje
  • 0,6 dl vann
  • Bruk helst tre forskjellige bladsalater når du lager bladsalat, for eksempel fersk spinat, rød lollo og hjertesalat. Vask, tørk og riv salatene, og bland de godt sammen i en stor bolle. N.b. – du trenger ikke bruke hele pakken av hver, det kommer an på hvor mye salat du trenger. 
  • Vask og kutt opp agurken i små biter
  • Skrell og riv rødbeten med rivjern (de største hullene)
  • Ha agurk, rødbeter, alfaspirer og solsikkekjerner i salatbollen og bland alt godt sammen.
Dressingen:
  • Bland først alt utenom vann og olje godt med foodprocessor eller stavmikser. Rør olje og vann sammen, og tilsett dette sakte til resten av ingrediensene mens du visper. Hell dressingen over salaten og bland godt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar