tirsdag 28. januar 2014

Indisk kyllingsuppe

 

 

 

 

 

 

 









 

Ingredienser

1 liten løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2-3/4 rød chili, finhakket
1 ss revet frisk ingefær
2 gulrøtter, grovt revet
1 (syrlig) eple, grovt revet
ca 2 ts karri
9-10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utrørt i vann)
2 dl kokosmelk (eller matfløte)
3-4 kyllingfileter, i biter
hvit nykvernet pepper
litt salt
rikelig med frisk koriander, grovt hakket

Fremgangsmåte

Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.
Fres løken i litt nøytral olje i en gryte, til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med noen minutter. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraft. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.
I mellomtiden deler du kyllingfileten i jevnstore biter, som stekes i litt smør på middels varme til kyllingen har en fin stekeskorpe på alle sider. Krydre kyllingen med litt salt og litt nykvernet hvit pepper underveis. Den trenger ikke være helt gjennomstekt enda. Kyllingfileten kan eventuelt erstattes med grillet kylling (uten skinn).
Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i suppegryten og gi suppen et lett oppkok. Kokosmelken kan eventuelt erstattes med fløte. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Rett før servering rører du inn rikelig med koriander.
Serveres med godt brød.

Denne oppskriften er beregnet til ca 3 porsjoner.

Hvis du ønsker en mektigere suppe kan du tilsette ferdigkokte linser mot slutten av koketiden, eller servere ris som tilbehør. Den smaker også godt med tomater til, så erstatt gjerne litt av kyllingkraften med en boks hermetiske, hakkede tomater (og reduser litt på mengden kyllingkraft).
 
Retten kan også gjøres mildere ved å koke litt ris i tillegg, blande med kylling og litt av suppen, og litt ekstra kokosmelk. Da blir det istedet en mild gryterett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar