tirsdag 28. januar 2014

Litt sunnere is

Noen tips for å komme i gang

  • Bruk stavmikser til å mose frukt/bær
  • Du kan lage saftis ved å bruke bare most frukt eller frosne bær
  • Hvis du vil ha en mer kremet is, tilsetter du fruktyoghurt eller vaniljekesam
  • Hvis du bruker bær, kan du presse den moste massen gjennom en sil, slik at du fjerner noe av steinene
  • Hvis du synes is-blandingen er for syrlig, kan du søte den med for eksempel agavesirup. (Det er særlig aktuelt hvis du har en saftis med bare moste bær)
  • Hvis du blander inn vaniljekesam eller fruktyoghurt, blir isen søtere
  • Det er godt å blande en frukt eller bær med en yoghurt som har samme smak. Kjøp for eksempel en yoghurtpakke med flere ulike smaker, og prøv deg litt fram
  • Hvis du presser i litt limesaft, får du en friskere smak
 

Oppskrift på sunne ispinner

1 del pakistansk mango
1 del yoghurt med mango/pasjonsfruktsmak.
Skrell mangoen og fjern steinen. Mos til en jevn masse med stavmikseren. Bland i yoghurt. Fyll i ispinneformene og vent: Etter noen timer har du kjempegode og sunne ispinner klare!

Forslag til andre smaker

  • Bare mango (pakistansk) med litt limesaft
  • Jordbær og jordbæryoghurt
  • Frossen skogsbærblanding som moses og presses gjennom sil med litt agave-sirup
  • Bringebær som moses og presses gjennom sil sammen med vaniljekesam og litt limesaft
  • Eller enkelt og greit bare litt vaniljeyoghurt eller vaniljekesam

Oppskrift på sunn boksis

I disse juletider foretrekker man kanskje å servere isen i dessertskåler.
Da kan man lage flere posjoner i en større plastbeholder med lokk. Også her gjelder det å finne fram til sin yndlings-smakskombinasjon.
Sellægs favoritt er en blanding av mango og vaniljekesam:
1 del mango
1 del vaniljekesam
Litt limesaft.
Mangoen skrelles, steinen fjernes, og fruktkjøttet moses godt med stavmikseren. Bland i vaniljekesam og lime. Hell blandingen i plastboksen, og sett den i fryseren.
Tips: Isen får en bede konsistens hvis du moser den rakst med stavmikseren rett før servering. Ta boksen ut av fryseren og la den stå litt på benken til den er blitt litt mykere, slik at du kan bruke stavmikseren på den.
NB – ikke la den stå for lenge – den skal fremdeles være godt frossen. Fordel isen i dessertskåler og server.

Is for den som vil ha noe godt med en gang

1 pose frosne jordbær
1 beger vaniljekesam
La bærene stå litt framme på benken til de har smeltet nok til at du kan bruke stavmikseren, men fremdeles er frosne.
Bland godt og spis med en gang før det smelter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar