torsdag 18. oktober 2012

Fiskegrateng

Dette trenger du:
800gr fiskefilet av torsk eller sei
1 løk
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
½ l melk
40 g hvetemel
40gr smør
6 poteter, evt. gulrøtter
3 egg
100gr parmesan
Salt
Kajennepepper
2 skiver loff til brødkrum
½ dl smeltet smør eller olivenolje
Slik gjør du:
Skrell poteter og skjær dem i skiver. Kok potetene i lettsaltet vann.
Skjær av skorpen på loffen og kjør til brødkrum/ smuler i en liten mikser eller i en blender. Smør en ildfast form med litt smør.
Kok opp melken til sausen og trekk fisken i melken i ca. 5 minutter. Sil av melken og ta vare på melken til sausen. Legg fisken på et husholdningspapir. Smelt smør i en kjele, og fres finhakket løk, sjalottløk og hvitløk. Ha i melet og fres videre, spe med den varme melken mens du visper, slik at sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke et par minutter. Rør deretter inn 3 eggeplommer og revet parmesan. Smak til sausen med salt og kajennepepper. Riv fisken i biter. Bland fisk og poteter inn i sausen. Stivpisk 3 eggehviter. Bland først inn litt av den stivpiskede eggehviten i fiske- blandingen, så blander du forsiktig inn resten. Hell alt over i en smurt ildfast form, strø over brødkrum og avslutt med olivenolje eller smeltet smør på toppen. Inn i ovnen på 180 grader i 20‒30 minutter.
 
Saus til fiskegratengen
Dette trenger du:
4 ss vann
200gr smør
4 ss hakket persille og gressløk
Salt og pepper
Slik gjør du:
Kok opp vannet i en kjele. Pisk inn smøret i vannet til det får konsistens som en saus. Tilsett hakkede urter og smak til med salt og pepper.
Legg opp fiskegrateng på tallerkener. Server med saus.
 
Kilde: Hellstrøm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar