torsdag 25. oktober 2012

Safranpudding




Ingredienser:
3-4 kopper ris - avhengig av hvor stor porsjon du vil ha
1 liten pakke Safran
1-1,5 kg sukker - avhenger av mengden ris og smak og behag :-)
300-400 g mandler - skåldet og strimlet
1/2 glass rosevann (kan sløyfes)
100 g smør

Fremgangsmåte:
Legg risen i en bolle med vann og sett det i kjøleskapet over natten. Hvis mandlene skal skåldes så må de også legges i vann over natten. Da er det enkelt å fjerne skallet dagen etter.

Kok opp 3 liter vann i en passe stor gryte. Ta heller en stor gryte enn en liten for at ikke alt skal klistre seg sammen. Smak underveis og dersom det trengs tilsetter du litt og litt mer vann

Kok opp et glass med vann og putt safranen oppi. Sett på et lokk slik at den "kokes" i det vannet til du skal tilsette det i grøten. Da får du ut all aromaen, smaken og fargen og den oppløses. Det er veldig viktig med lokk som f eks en tallerken på koppen

Putt risen i det kokende vannet i gryten sammen med mandlene og la det koke helt til risen og mandlene blir super myke. Risen skal være veldig myke som risen i vanlig grøt

Tilsett sukkeret og la det koke opp til det løses opp.

Nå skal safranen puttes oppi. Hell oppi alt som er i glasset (også vannet)

La alt dette koke sammen i 10 minutter før du tilsetter smør og rosevann og lar det koke i 15 minutter til

Nå kan du teste smaken. Smaker det slik du liker det tar du av gryten og lar det kjøles ned. Hvis ikke tilsetter du mer sukker eller rosevann eller hva du synes den mangler slik at den ikke er for vannette.

Avkjøles i 30min-1time,  men det er smak og behag.

Kan spises kald fra kjøleskapet og fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar