Denne bloggen er min egen lille kokebok. Her samler jeg oppskrifter jeg liker, slik at jeg finner de igjen. Det gjør det enklere å skrive ukemeny og handleliste.
fredag 12. oktober 2012
Tyske skiver
Ingredienser:
300g Tine smør
130 g melis
100 g potetmel
300 g hvetemel
Perlesukker
Fremgangsmåte:
Alt eltes sammen i en kjøkkenmaskin.
Trill deigen ut til en pølse.
Dekk til pølsen og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Ta ut pølsen fra kjøleskapet og skjær skiver som legges på stekebrett med bakepapir. Tykkelsen på kjeksene bestemmer du selv.
Strø perlsukker på kjeksene før de stekes (kan sløyfes)
Steketemperatur: 180-200 grader C. Steketid: 10-12 min
Variasjon:
Følg samme oppskrift som ovenfor, men tilsett kakao (mengde etter smak) i halvparten av deigen.
Trill ut to hvite, tynne pølser og to med kakao.
Legg dem sammen annenhver slik at de danner et lite sjakkbrett med fire ruter og skjær i skiver.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar