fredag 12. oktober 2012

Tyske skiver



Ingredienser:
300g Tine smør
130 g melis
100 g potetmel
300 g hvetemel
Perlesukker

Fremgangsmåte:
Alt eltes sammen i en kjøkkenmaskin.

Trill deigen ut til en pølse.

Dekk til pølsen og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.

Ta ut pølsen fra kjøleskapet og skjær skiver som legges på stekebrett med bakepapir. Tykkelsen på kjeksene bestemmer du selv.

Strø perlsukker på kjeksene før de stekes (kan sløyfes)

Steketemperatur: 180-200 grader C. Steketid: 10-12 min

Variasjon:
Følg samme oppskrift som ovenfor, men tilsett kakao (mengde etter smak) i halvparten av deigen.

Trill ut to hvite, tynne pølser og to med kakao.

Legg dem sammen annenhver slik at de danner et lite sjakkbrett med fire ruter og skjær i skiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar