Dette trenger du:
½ liter melk
¼ liter fløte
40gr smør
30gr hvetemel
Kajennepepper
Salt
50gr parmesan, revet+1/2 dl kremfløte
1 bunt gressløk
2ss estragon, grovhakket
Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel. Varm opp melk og fløte. Spe inn den varme fløtemelken mens du visper, slik at sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke et par minutter. Smak til sausen med salt og kajennepepper.
Del sausen i tre deler.
Parmesan saus:
1 del blander du med revet parmesan. Rør revet parmesan ut i ½ dl varm kremfløte og bland det inn i den hvite sausen.
Gressløksaus:
1 del blander du med finhakket gressløk
Estragonsaus:
1 del blander du med 2ss grovhakket frisk estragon
Server etter hva du ønsker.
Kilde: Hellstrøm
½ liter melk
¼ liter fløte
40gr smør
30gr hvetemel
Kajennepepper
Salt
50gr parmesan, revet+1/2 dl kremfløte
1 bunt gressløk
2ss estragon, grovhakket
Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel. Varm opp melk og fløte. Spe inn den varme fløtemelken mens du visper, slik at sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke et par minutter. Smak til sausen med salt og kajennepepper.
Del sausen i tre deler.
Parmesan saus:
1 del blander du med revet parmesan. Rør revet parmesan ut i ½ dl varm kremfløte og bland det inn i den hvite sausen.
Gressløksaus:
1 del blander du med finhakket gressløk
Estragonsaus:
1 del blander du med 2ss grovhakket frisk estragon
Server etter hva du ønsker.
Kilde: Hellstrøm
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar