torsdag 18. oktober 2012

Hvit saus med tre smaker

Dette trenger du:
½ liter melk
¼ liter fløte
40gr smør
30gr hvetemel
Kajennepepper
Salt
50gr parmesan, revet+1/2 dl kremfløte
1 bunt gressløk
2ss estragon, grovhakket

Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel. Varm opp melk og fløte. Spe inn den varme fløtemelken mens du visper, slik at sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke et par minutter. Smak til sausen med salt og kajennepepper.
Del sausen i tre deler.

Parmesan saus:
1 del blander du med revet parmesan. Rør revet parmesan ut i ½ dl varm kremfløte og bland det inn i den hvite sausen.

Gressløksaus:
1 del blander du med finhakket gressløk

Estragonsaus:
1 del blander du med 2ss grovhakket frisk estragon
Server etter hva du ønsker.

Kilde: Hellstrøm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar