fredag 12. oktober 2012

Ole Vidars Blomkålsuppe

Smelt litt smør og bland inn litt mel.
1 1/2 kartong fløte.
1 kjøttbuljongterning rørt ut i ca 1 dl vann

Kok 1 potet og en en blomkål i 10 minutter. Bruk så lite vann som mulig og la dette stå å koke videre etter at du har tatt ut ingrediensene.
1 stk halvkokt potet og 1/2 lettkokt blomkål kjøres i filler med stavmikser, og denne grøtkonsistensen røres deretter inn i fløten.
Etter å ha kokt greiene i 1/2 time blandes det inn den resterende, halvkokte blomkålen og en slump av "blomkålvannet" du har hatt kokende den siste halvtimen.
Kokes i ytterligere 5 minutter.
Smakstilsettes med salt og pepper

Serveres med baguetter/smør og krutonger


Kilde: Ole Vidars facebookside

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar