- Makroner lages som oftes med malte skåldede mandler men det går også helt flott uten å skålde dem. En makron laget med skåldede mandler vil være helt jevn og du vil ikke se de brune flekkene fra skallet. Farger du makronrøren i sterke farger unngår du “flekkene”
- Eggehvitene som skal brukes må være romtemperert. Det er et godt baketips at alle råvarer er romtemperert når du skal bake
450 g melis
250 g malte mandler
200 g eggehvite
50 g sukker
Denne oppskriften gir 60 makroner.
Mandelmelet:
- Når mandlene er skåldet må de tørkes. Legg dem på en bakeplate i ovnen på 120 grader celsius i 20 minutter. Kvern mandlene når de er helt avkjølte. Mandelmelet vil ennå være fuktig og dette kan du tørke i ca 1 time på 50 grader celsius. Bre melet utover platen og la det tørke.
- Hvis du velger ikke å skålde mandlene kan du kverne disse opp og bruke melet med en gang.
- Mandelmel kjøpt på helsekost vil ikke fungere da dette er fettredusert og vil gjøre at makronene blir ujevne og sprekker når de stekes.
- Bland til slutt det tørre mandelmelet med melisen.
- Visp eggehviter i en ren og fettfri bolle. Start med en lav hastighet og fortsett på medium hastighet når du ser at eggehvitene skummer. Når skummet kommer så tilsetter du sukker litt etter litt samtidig som du øker hastigheten på mikseren.
- Har du problemer med å få en stiv og god marengs kan en klype salt og en halv ts sitron gjøre susen
- Miks aldri på full hastighet. Marengsen er ferdig når den har en skinnende konsistens og du kan holde bollen opp ned uten at det faller ut.
- Hvis du skal farge makronene dine så gjør dette nå. HUSK: makronene trenger sterke farger fordi de stekes i ovnen og da mister de litt farge.
- SIKT det tørre i og vend dette godt sammen. Ikke la røren bli for rennende.
- Sprøyt ut røren på bakepapir.
- Franske makroner skal være like store som en femkroning.
- Når makronene er sprøytet ut drar du bakepapiret over på bakeplaten og dunker den i benken. Alle bobler vil da komme til overflaten og du kan lett stikke hull på disse med en nål.
- La makronene tørke i 45 min til 1 time før du steker de i ovnen.
- Det er fort gjort å steke disse herlighetene feil. IKKE ha for høy varme. Stektes på 150-160 grader celsius i 10-15 minutter.
- Makronene stekes midt i ovnen. Under brettet med makroner setter du et tomt bakebrett. Gjør du ikke det er sjansen for å ødelegge makronene stor.
- Makronene er ferdige når de lett løsner fra bakepapiret.
- Ta makronene ut av ovnen og la de avkjøle helt før du tar de av bakepapiret.
- Finn to og to like og par dem opp med fyll imellom
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar